Sivut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Koulutuuppausta 15.7.


Heipä hei, päätin tulla kirjoittamaan tänne jo nyt (viime postauksessa sanoin että tulen vasta loppuviikosta) , ja se johtuu siitä että olin eilen (tiistaina) Miekkiössä taas tunnilla! Tällä kertaa menin yksin, sillä Emppu oli mökillä eikä päässyt tulemaan. Meninkin pitkästä aikaa ihan kunnon kouluhevosella, Akrolla. En siis sillä ennen ollut mennyt, mutta ihan positiivisin mielin tunnille lähdin. 



Alussa olin ihan hukassa, en tiennyt yhtään miten Akroa olisi pitänyt ratsastaa. Mulla oli gramaanit, mutta ei niistä paljon hyötyä ollut, nyt kun kuvista katsoo niin ne oli ihan löysällä suurimman osan ajasta :D Löydettiin kumminkin pian sopiva tahti missä työstää, ja hevonenkin rupes ottamaan enemmän takajalkoja alleen. 



Tunnin aluksi oltiin pääty-ympyröillä, niin että kummallakin ympyrällä oli kaksi hevosta. Tehtiin aluksi käynnissä pysähdyksiä C:een kohtaan, siitä pari askelta käyntiä ja uusi pysähdys. Aluksi mulla ja Akrolla oli hieman erimielisyyksiä tässä, Akro ei oikeen halunnut pysähtyä ja rupesi painamaan kädelle ja heiluttamaan päätään, mutta muutaman korjauksen jälkeen onnistui paremmin. Ravissa tehtiin samaa tehtävää, ja varsinkin oikeaan kierrokseen Akro rupesi kivasti nousemaan edestä eikä painanut niin paljoa kädelle.





Välillä huomasin että jos yhtään nojasin liikaa vaikka oikealle, Akro rupesi heti tarjoamaan sulkua ja kaiken maailman väistöjä. Harvoin olen mennyt tollasella joka on noin herkkä istunnalle, mutta se oli kiva kun Akro heti ns. huomautti jos teki jotain väärin. Laukat otettiin vuorotellen keskiympyrällä ja tehtiin tahdin muutoksia. Laukassa se tuppasi menemaan vähän liian lujaa, ja yritin epätoivoisesti saada sitä edes normaaliin tahtiin. Aika monen ympyrän jälkeen se vähän rauhoittui ja pystyttiin tekemään niitä tahdin muutoksia ja kokoamisia. Oikeaan kierrokseen se tuntui pätkittäin tosi hyvältä ja oli kevyt edestä.

Ainut laukkakuva.. hienosti on jalka kiinni kyljessä ja sillee 

Sitten otettiinkin jo loppuravit, siinä vaiheessa Akro tuntu tosi hyvälle kumpaankin suuntaan. Kaiken kaikkiaan tunti meni vissiinkin ihan hyvin, tai ainakin oli hyviä pätkiä. Musta vaan tuntuu etten pysty ratsastamaan noin isoa hevosta silleen normaalisti. Tai kyllähän siihen varmaan tottuisi, mutta nyt mun jalat lähti tosi helposti irti kyljistä ja istunta kärsi. Mulla oli tää sama ongelma silloinkun menin talvella Takkulassa paljon Veeralla joka oli lähes yhtä iso kun Akro on. Jos joskus ostan hevosen, niin sen säkä ei kyllä ole yli 170cm ;D 




 Huomenna olisi korpparissa tunti, mutta en mene koska lähdetään parin kaverin kanssa Tallinnaan! Saa nähdä menenkö käymään ennen jatilaan lähtöä korpparissa, ihan kivahan se sielläkin olisi taas käydä. 



14 kommenttia:

  1. Voi olla, että kun oot menny korpparissa paljon pienillä poneilla niin sun on siks vaikea ratsastaa noin isolla :D Ittelläni on taas toi sama ongelma pienillä poneilla! On muuten super ärsyttävää, mutta siihen tosiaan tottuu :) Ihan kivalta toi teidän meno kuvien perusteella näyttää! Toisaalta sovit tonne selkään paremmin kun pienemmän ponin :D mun mielestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä että se johtuu osaks siitä et on vaikee mennä noin isolla kun on tottunut pienempiin :D Ja kiitos, joo kyl mä munki mielestä sovin hevosen selkää paremmin ku esim just Nerpan (sehän on oikestaa ainut pieni poni kel meen, muutenhan meen aina isoil poneil/hevosil, jos meen jollai muul ku sil). Nerppaahan tuskin hirveesti häiritsee mun pituus, mut se on vaa mulle vaikee mennä sillä ja se ei näytä kovin hienolle ku mun pituus viel korostuu ku Nerppa on niin siro :D

      Poista
    2. Totta! Sulla kun ei ole painoa liikaa niin ei oo ponille haitaks :) Oot kyllä hyvä ratsastaa!

      Poista
  2. Ootteko te ihan tosissaan suunnitellut tallin vaihtoa? Toisaalta kehittymisen kannalta miekkiö olis varmaan parempi vaihtoehto.. korpparissa on niin hirveen isot ryhmät jne.

    VastaaPoista
  3. Joo ollaan me ihan tosissaan suunniteltu, käydään vielä koittamassa pari kertaa siellä ja päätetään sitte lopullisisti et vaihetaanko kokonaa sinne. Ja joo, se on yks syy miks vaihettais, on kehittyminen vähän tyssänny ni uskoisin et noil pienryhmä tunneil pääsis oppii jotain uutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa okei :) ja sit vaikka tuo nerppa onkin kiva ja silleen niin vois kuvitella että pääsis kuitenkin eteenpäin paremmin isomman tai "oikean kokoisen" hepan kanssa :D en tiedä, mutta helpottaishan se varmaan

      Poista
    2. juu, jos me sinne Miekkiöö vaihetaa nii en todellakaan haluu ruveta menee niil ihan pienimmil, koska mul on taipumus tykästyy aina poneihin jos mä niillä meen :D Et parempi ku rupeisin siel heti menee isommil. Siel on kyl pari kivan olost hevosta ketä haluisin koittaa, ja sit vois ehkä käydä kisoiski :) noh, pitää nyt kattoo

      Poista
    3. Ei ne miekkiössä heti päästä kisoihin, pitää oppia tallin tavat ja tuntemaan hevoset ja ihmiset yms. Siellä on kyllä huippu opetus. Itse kävin jessen tunneilla paljon kun ratsastin :)

      Poista
    4. Tiiän kyllä että ei heti pääse kisoihin eihän nyt millää tallilla pääse kisoihin heti kun siellä alottaa :D Ja joo opetus vaikuttaa hyvältä mitä nyt oon siel ne pari kertaa käyny.

      Poista
  4. Joko oot vaihtanu miekkiöön? Siellä on aika kova hinta ohjaajien tunneiksi :/ Hepatki on aika pieniä :_(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjaatteessa oon, käyn kumminki myös korpparissa vielä ainakin siihen asti kunnes Empulla loppuu kortti nii vaihetaan sitten yhessä kokonaa miekkiöön. Mun mielestä tuntien hinta on ihan ookoo, kumminki kyseessä on pienryhmä tunnit ja muilla lahen talleilla pienryhmien hinnat on yli 40€. Hevoset on kyllä joo suurimmaks osaks aika pieniä, mutta ite en ainakaa tykkää hirveesti mistää jättiläisistä joten sopii mulle ainaki ihan hyvin. Ja kyllä sieltä muutama isokin löytyy, esim just tässä postauksessa kerron ku menin varmaa tallin isoimmalla :D

      Poista