Sivut

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Epäonnistunut estetunti

Moikka! Hah, kerrankin pidin lupaukseni ja tulin tänään kirjoittamaan, niinkuin viime postaksessa sanoinkin. Eilen päättyi koeviikko koulussa, ja huomenna alkaa uusi jakso. Tänään ei ole koulua, ja eilenkin oli vain historian koe. Eilen mulla oli myös ratsastus, ja mun mukaan korppariin lähti Tiia kuvailemaan meidän tuntia.

Listassa luki mun kohdalla Girl, eli Kiki. Olin vähän yllättynyt, sillä Kikillä en ollut yli vuoteen edes ratsastanut. Olin kumminkin ihan iloinen siitä että mulle se oltiin laitettu, sillä tosiaan meillä oli estetunti ja se on melko varma hyppääjä. Mentiin korppariin jo joskus viideltä, ja mun tunti alkoi vasta 19.30. Muun muassa pestiin mun saappaat siinä välissä ja mentiin rakentamaan puoli seitsemän aikaan rata uuteen maneesiin.

oikea tyyli varustaa hevosta ratsastuskoulussa..:D

Eetu oli aika söpö just heränneenä

 poni pirteänä lähdössä tunnille

edelleen todella innoissaan

Alkutunnista yritin saada Kikin vaan rennoksi ja liikkumaan eteenpäin ja se onnistuikin ihan hyvin. Laukassa se vaan siirtyi ärsyttävästi raviin jos vähänkään irrotti kannukset kyljistä, mutta kyllä laukkakin sitten lopulta pyöri ihan hyvin. Tehtiin ravissa ja laukassa ympyröitä taivuttaen ulos ja välillä sisään.











Pian ruvettiin tulemaan ensimmäistä verkka estettä(esteitä), joka oli ristikko sarja. Tultiin sisään ravissa ja väliin oli tarkoitus saada yksi laukka-askel. Jo tämä tuotti vaikeuksia, hevosten väleillä Kiki otti yhden ylimääräisen askeleen väliin, mutta kun tulin laukassa sisään niin sain sen lopulta venyttämään yhteen askeleeseen. 



Tämän jälkeen tultiin toista sarjaa, kahta pystyä, ja sen jälkeen oli kaarevalla linjalla okseri. Parista hypystä jäin pahasti jälkeen, mutta tähän asti oli vielä mennyt ihan hyvin. Ensimmäisen sarjan toista-osaa nostettiin, jonka jälkeen tultiin sitä ja suhteutettua pystyä ja okseria. Väliin piti saada poneilla seitsemän laukkaa ja hevosilla kuusi, ja Kiki venytti hienosti kuuteen laukkaan muutaman kerran, joka oli ihan hyvä. Tätä tultiin jonkun aikaa kunnes aloitettiin tulemaan rataa.

Rata oli melko vaikea, paljon kaaria sun muita ja se kyllä vaikutti ainakin mun ratsastukseen. Meillä rata alkoi ihan hyvin, mutta toisella sarjalla se tuli niin juureen kun ikinä mahdollista. Ja minähän en todellakaan odottanut lisää askelia sillä paikka olisi ollut parempi ilman sitä, joten oli jo sitten kaulalla hyppäämässä. Ei siinä mitään rata jatkui ja näin kävi sitten myös seuraavalla esteellä.


Tän jälkeen raipatin jo ihan tosissaan, ja tein ympyrän ennen suhteutettua. Muut olivat toisessa päädyssä ja siitä ohi mennessään Kiki päätti mennä myös sinne. Se siis loikkasi toiseen suuntaan vaikka oltiin juuri kääntymässä esteelle toiseen suuntaan. En sitten yhtään tajunnut, otin vaan kaulasta kiinni ja sitten olinkin jo jaloillani maassa, eli kai sitä tippumiseksi voi sanoa :D Kaikki vaan nauro että olin päässy kunnon ponikouluponin selkää joka lintsasi juoksemalla kavereitten luo. Harmi kun Tiia vähän myöhästy kuvan otossa, oli varmaan kaunista..


Noh, menin sitten heti takaisin selkään ja jatkoin rataa siihen mihin se jäi. Se jatkui yhtä huonosti kun oli alkanutkin eli jokaiselle esteelle aivan pohjaan ja siitä kanaloikka joissa ei pysynyt ollenkaan mukana. Tulin vielä uudestaan linjan ja sentään viimeinen hyppy onnistui ja tuli oikealta paikalta. Kiki selvästi hyytyi ja sain raipattaa sitä oikeen olan takaa että se etenisi. Tunti ei kyllä todellakaan mennyt hyvin, mutta välillä näin. Ei mitään kieltoja tullut tai puomit lennellyt, mutta ei se kyllä hyvin mennyt siltikään. Silti Kiki oli mun mielestä kiva sileellä, kivoja hyppyjäkin muutamia. Sanoin Hekulle siitä, että oli jännä kun poni oli jo tulossa hyvään paikkaan hyppyyn niin sitten piti ottaa vielä pieni askel siihen. Heku oli samaa mieltä ja sanoi että yleensä se etenee ihan hyvin mutta tänään sillä oli joku että ei edennyt. 


viimenen este, tätä ennen läiskäsin muutaman kerran ihan kunnolla, ainakin poni hyppäsi ja sain kiitokset tuon jälkeen

Poni takaisin talliin ja kotiin päästiin lähtemään vähän ennen yhdeksää. Kiva kun sai esteistäkin kuvia, vaikka maneesissa oli jo hämärää kahdeksan aikaan niin kuvista tuli silti kivoja, hiukan tärähtäneen näköisiä vain. 

Tein tunnista myös koostevideon, sillä Tiia otti myös videoita. Laitoin tohon kaikki videot mitä oli, myöskin kaikki epäonnistuneetkin hypyt.





2 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja tokavika kuva on tosi kiva :) sekä kiva video...

    VastaaPoista