Sivut

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Reissu Jatilaan 18.10 (+video)


Moikka! En nyt viitsi tässä jaaritella yhtään joten suoraan asiaan. Pari viikkoa sitten varattiin Jatilan tallille itsenäinen tunti, joka oli eilen. Tiia lähti mukaan kuvaamaan, ja lisäksi kesän jälkimmäiseltä leiriltä mulle tuttu Emma tuli myös samaan aikaan ratsastamaan. Kotoa päästiin lähtemään siinä puoli yhdentoista aikaan, ja Jatilassa oltiin vähän jälkeen yhentoista. 

Etsittiin Liisa, siis Jatilan omistaja, ja hän sitten kertoi meille ketä hevosia olisi vapaana. Mulla kävi tuuri sillä se hevonen, kenen takia Jatilaan oikeastaan lähdinkin, oli vapaana. Siis agloarabi Sakke, joka on parina kesänä ollut leireillä mulla vuokralla. Lähdettiin siitä sitten hakemaan hevosia vähän matkan päästä laitumelta ja kuvailtiin matkan varrella söpöjä poneja. Jatilaan on tullut ainakin kolme uutta minishettistä, jotka on ihan älyttömän suloisia. 



Jaro♥


Meidän hepat katto tota iha ihmeissää :D

Kun oltiin saatu Sakke ja Kasia (millä Emma meni) kuntoon, noustiin pihalla selkään ja käveltiin läheiselle pellolle. Siellä käveltiin ja ravailtiin hetki, oli muuten vähän vaikeaa sillä Sakke keskittyi vaan nostelemaan jalkoja :D Otin myös parit laukkapätkät ja poni kuumui jonkun verran, mutta oli kuitenkin ihan helposti hallittavissa. Sakke selvästi tykkäsi ja tiedän että se kyllä osaa hienosti pukitella jos innostuu kunnolla, mutta tällä kertaa säästyin niiltä.








Siirryttiin hetken päästä kentälle, ja siellä tein paljon ympyröitä yrittäen saada Saken taipumaan. Sakke oli melko jäykkä ja jopa vähän hidas, niin otin lävistäjillä ravilisäyksiä. Sakella on oikesti tosi hieno arabeille tyypillinen lennokas ravi, mutta kestää aina hetki ennen kun sen saa kaivettua esiin. Lisäyksissä Sakke vähän levähti ja mutta ainakin venyi hyvin.




venyy venyy
Otettiin viellä parit kuvat kentän ulkopuolella ja sitten vietiin hepat talliin ja annettiin ruuat ja vietiin ulos. Sakke on kyllä aivan ihana ja alku kankeuden jälkeen rupesi taipumaankin kivasti. Sovittiin, että mennään uudestaan Jatilassa käymään ja mennään sitten varmaan ihan tunnille. Hauska oli kumminkin taas mennä itsenäisesti, korpparissa ei tulisi kuuloonkaan mennä tuntihevosella pellolle itsenäisesti ilman valvontaa rastastelemaan, joten on kiva kun Jatilassa voi.



Tiian kanssa kyytiä odotellessamme esittelin Tiialle vähän Jatilan ympäristöä ja käytiin sekä joella että lammella. Leikin myös vähän valokuvaajaa..





Kotona olitiin vähän ennen viittä. Oli kiva reissu ja oli ihana päästä käymään Jatilassa, siellä on aina jotenkin kiva tunnelma. Mulla alkoi nyt(perjantaina) syysloma, joka on itseasiassa aika kiireinen. Helsingissä pitäisi käydä pariin kertaan ja ainakin tiistai ja torstai-illat olen korpparissa, ja ehkä myös joku muukin päivä.  Toivottavasti saan tulevistakin tunneista kuvia niin pääsisi tännekkin kirjoittamaan. :)  

Tässä kumminkin lyhyt koostevideo tosta päivästä, toivottavasti kelpaa.






5 kommenttia:

  1. Haastoin sut!!
    http://pienenlotanelamaa.blogspot.fi/2014/10/kesan-suosikkeja.html

    VastaaPoista
  2. Okei kiitti pitää tehdä sitten kun kerkeen :)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi! Ja purskahin nauruun kun tohon videoon yhtäkkiä ilmesty turpa!! XD

    VastaaPoista
  4. Aww...Ihania hevosia! <3 <3

    VastaaPoista