Sivut

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Estetunti

Olin siis tänään estetunnilla, menin tallille jo noin puoli kolme vaikka tunti alkoi vasta viideltä. Lista ei ollut vielä tullut joten istuin satlarissa hetken aikaa. Hetken päästä lista tuli, ja siinä luki että menen Veeralla. En ollut mitenkään kovin iloinen, sillä Veera on muuttunut paljon siitä kun se takkulaan tuli, huonompaan suuntaan.

Lähdettiin laittamaan rata valmiiksi maneesiin, ja sitten mentiin laittamaan hevosia kuntoon. Oli kyllä tosi kylmä, pitkästä aikaa pakkasta joten kaikki oli ihan jäässä. No kumminkin selvittiin maneesille asti ja noustiin selkään. Veera tuntui heti alussa ihan oudolta, yritin sitä käynnissä taivutella mutta ei oikee onnistunu, Veera menee nykyään suurimman osan tunnista joko pää taivaissa ja selkä alhaalla tai sitte se menee kuolaimen alle.

 
 
 
Verkattiin ja ruvettiin tulemaan ravissa pääty-ympyröillä olevaa puomia ja toisessa päädyssä olevaa kavalettia. Vaihdetiin suuntaa ja sama toiseen kierrokseen. Sen jälkeen ruvettiin tulemaan sarjaa; ravissa sisään, kaksi laukkaa ja hyppy. Yritettiin kiinnittää huomiota istuntaan ja käsien asentoon, mulla oli hieman vaikeuksia aluksi, koska en oo hypänny Veeralla ennen sarjaa ja muutenkaa en oo mikään esteratsastaja.. No kumminki se meni ihan hyvin, ja saatiin ihan kivoja hyppyjä.


 
 
Siirryttiin sarjan jälkeen hyppäämään rataa. Ensimmäinen rata oli aika järkyttävä, jäin melkein kaikista hypyistä jälkeen kun Veera hyppäsi aina niin kaukaa ja isosti. Toinen kerta meni jo vähän paremmin . Tultiin vielä kolmas kerta ja se meni kanssa ihan hyvin, mutta on mulla vielä paljon tekemistä että saan mun esteistunnan kuntoon.. Pitäis ruveta käymään enemmän estetunneilla.

Olin tuntiin ihan tyytyväinen, olisi kyllä voinut mennä huonomminkin mutta myös paremmin. Veera on aika vaikee hypätä ja tää oli kumminki meidän eka varsinainen estetunti joten siihen nähden ihan ymmärrettävää.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti