Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Pitkästä aikaa poniratsastajana!

Tää tulee nyt vähän myöhässä mut ei se mitää. Olin viime maanantaina korpparissa tunnilla ja menin Saatuksella. Ennen tuntia olin ihan innoissani, sillä en ollu menny Saatuksella pitkään aikaan. Se oli mun hoitsu loppuvuoden 2012 ja lopetin sen hoitamisen kun vaihoin tallia. Sillon jo tykkäsin Saatuksesta tosi paljon, sillä on vaan sitä luonnetta mistä mä tykkään. Oli siis ihan tosi kiva päästä menemään sillä!

Sain kuulla vähän ennen tuntia että hypätään, niin rupesi vähän epäilyttämään mitä siitä tulee, sillä joskus kun hyppäsin Saatuksella, se vei mua ihan 6-0. Harjasin ponin ja laitoin kamat ja sitte lähettiin isoon maneesiin.


innokkaana lähdössä tunnille


 Oli muuten outoa mennä pitkästä aikaa niinkin pienellä ponilla :D Alussa Saatus tuntu suht rauhalliselta, ja kuunteli pidätteitä. Sillähän on taipumus paeta tuntumaa laittamalla pää niin ylös kun saa, ja se ei sieltä helposti laskeudu! Kumminkin ympyröillä se vähän myötäsi ja rentoutui niin olin ihan tyytyväinen. Ruvettiin laukkaamaan, annoin ihan kevyesti laukka-avut ja ponihan lähti ku tykinsuusta! Oikeesti, sillä oli pikkusen energiaa ja kaikki se energia purkautu kun nostin laukan. Yritin saada sitä sit pysähtymään ja kyllä se sit lopulta onnistu, ja ope laitto sille piuhat jos se niistä vähän rauhottuis eikä pääsis pidätteitä pakoo. Ravailin ja laukkailemaan siinä sitte hetken kun muut käveli. Saatus meni jo huomattavasti rauhallisemmin.

Ruvettiin hyppäämään viiden laukka-askeleen suhteutettua, tai mä menin viidellä, muut kuudella tai seittemällä. Kun ootettiin meijän vuoroa, yritin saada siitä energiaa pois ja laukkasin päädyssä ympyrällä. Kun meijjän vuoro tuli poni innostu lisää heti ku tajusi että nyt hypätään. Pukkejakin tuli ku poni halusi mennä mut kuski ei antanu :D Päästiin kumminkin esteistä yli hyvin ja paikoissa ei ollut ongelmaa, mut vauhti oli ehkä vähän liian kova :D hypättiin sitä kumpaankin suuntaan, ja korkeimmillaan esteet nostettiin johonkin 70cm että ei mitään korkeita menty mutta kivaa oli!

Tunnin jälkeen tietysti mentiin talliin ja purin kamat. Saatus on kyllä oikeasti tosi seurallinen karsinassa, ei uskoisi, kun se asuu tollasella isolla ratsastuskoululla. Kun sillon vuosi sitten sitä hoidin, niin se oli silloin ihan samanlainen. Toivottavasti se ei muutu tosta koska sillä on pilkettä silmä kulmassa ja just sitä rakastan sen luonneteessa!
hassu poni
" jee heinää!!"
Mulla ei ollu tällä kertaa kuvaajaa matkassa, nii laitan tähän loppuun muutaman kuvan mitä mul on Saatuksest ennestää koneella.

kesällä 2013
tää oli sillon ku viimeks tolla ponilla hyppäsin...:DD tais olla tammikuussa 2013

hyvä laatu mut tää on hyvä esimerkki miten Saatus ravaa jos sil on liikaa energiaa..:D


hieno poni♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti